Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ελλάδα... Χώρα του Φωτός!!!!

Ζούμε σε μια παράλογη χώρα... Την Ελλάδα!!!!

Στη χώρα που πρέπει να ψηφιστεί νόμος για να δίνουν απόδειξη τα μαγαζιά και οι φίλοι - οδηγοί ταξί... Στην Ελλάδα που η διαφορετική (αυξημένη) φορολόγηση για τους έχοντες, ΔΕΝ θεωρείται αυτονόητη... Σε έναν τόπο που το μεταπτυχιακό, ανεβάζει τον ήδη χαμηλό μισθό σου ΜΟΝΟ 45€...

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! Έλληνες... Που σε λίγο καιρό θα ασχολούμαστε περισσότερο με τη Eurovision και λιγότερο με τα νέα μέτρα...

Σήμερα Ελλάδα, ένας από τους ήρωές σου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας, έπειτα από επεισόδιο με χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ.

Ο Μανώλης Γλέζος (88 χρονών σήμερα), στις 30 Μαΐου 1941, μαζί με τον Απόστολο Σάντα υπέστειλαν τη γερμανική σημαία με τον φερόμενο αγκυλωτό σταυρό (του Γ' Ράιχ,) που βρισκόταν στην Ακρόπολη, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.

Σήμερα ο Μανώλης Γλέζος διαδήλωνε (όπως πολλοί συμπολίτες μας) εναντίον των νέων μέτρων της Κυβέρνησης για την οικονομία. Μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όμως εμποδίστηκαν απο αστυνομικούς των ΜΑΤ οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα ο κ. Γλέζος να αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα και να λιποθυμήσει.

Βλέποντας την εικόνα αισθάνθηκα τόση ντροπή!!! Όση θα έπρεπε να αισθάνεται ο αστυνομικός που πατώντας ένα κουμπί πάταξε την τρομοκρατία... Τον Μανώλη Γλέζο...!

Συγχαρητήρια κύριοι... Όμως την επόμενη φορά, έχετε στο μυαλό σας το εξής:
Πράγματι ένας ήρωας αποτελεί πάντα απειλή... Για τις ιδέες του!!! Κι αυτές όσα δακρυγόνα και αν ρίξετε δεν θα μπορέσετε να τις ζαλίσετε!!!!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Video&catid=3&show=4626

3 σχόλια:

  1. “Έπεσα” τυχαία πάνω στο κείμενο σου. Είχα την τύχη να μεγαλώσω με οικογενειακό φίλο το Μανώλη Γλέζο. Δεν έχω μιλήσει με πολλούς για το περιστατικό. Από τη δική μας τη γενιά (θα υποθέσω αυθαίρετα οτι ανήκουμε πάνω κάτω στην ίδια) δεν ασχολείται και πολύ ο κόσμος με γερασμένους ήρωες, και αυτός που ασχολείται επαφίεται σε σχόλια του τύπου “μα καλά αυτός γέρος 90 χρονών και τρέχει στις διαδηλώσεις?” Βλέπεις τη σήμερον ημέρα μέχρι και η έκφραση ατομικής ή συλλογικής ελευθερίας και συνείδησης μετράται με το χρόνο. Μιας και είδα το κείμενο σου όμως και πολύ χάρηκα θα μοιραστώ μαζί σου αυτό που μου είπε ο ίδιος ο Μανώλης σήμερα στο τηλέφωνο όταν αγωνιωδώς τον ρωτούσα εάν ήταν καλά: “παιδί μου, εάν το χει η κούτρα σου να τρως ξύλο, μέχρι να πεθάνεις θα σ'ακολουθεί” και γέλασε. Γιατί οι ήρωες βαδίζουν πάντα χωρίς πανοπλία... Χάρηκα που σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου διαδικτυακή φίλη... Κατ'αρχήν επιβεβαιώνω ότι ανήκουμε στην ιδια γενιά... Έγινα κι εγώ μάρτυρας ηλίθιων σχολίων περι ηλικίας και διαδηλώσεων... Κι ήρθα στη δύσκολη θέση να απαντήσω με στόμφο το αυτονόητο... Ένας άνθρωπος που έμαθε να αντιστέκεται και να πολεμά για το κοινό καλό, δεν σταματά ποτέ να δίνει μάχες... Πόσο μάλλον να παρίσταται και να διαδηλώνει... Αφελώς χαρακτηρίστηκα από την παρέα "αριστερή" και "κομμουνίστρια". Πολιτικά εκπροσωπώ τον εαυτό μου και τις ιδέες μου, μα είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν πορωμένοι συνομήλικοι που ανήκουν σε πολιτικές νεολαίες που τους μαθαίνουν τα πάντα, εκτός από το σεβασμό σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην πατρίδα, ασχέτως με το που ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω αυτόν τον πεφωτισμένο άνθρωπο... Τον είχα δει κάποτε σε μια εκδήλωση κι ένιωσα δέος... Παρατηρούσα τα πόδια του που ήταν πρησμένα κι άκουγα έναν κύριο να περιγράφει σκηνές βασανιστηρίων που δικαιολογούσαν το πρήξιμο που έβλεπα. Προχτές βλέποντας το βίντεο από το περιστατικό, ένιωσα οργή και ντροπή... Ύστερα σκέφτηκα ότι, ο πιθανότατα, απαίδευτος αστυνομικός δεν θα είχε ιδέα για το ποιος ήταν απέναντί του... Αλλά ακόμα κι αν δεν ήξερε, δεν τον εμπόδισε να "ψεκάσει" έναν άνθρωπο 88 χρονών... Σε ευχαριστώ για το στιγμιότυπο που μοιράστηκες μαζί μου. Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα η παράδοση της ακύρωσης των συμβόλων συνεχίζεται. Από την καταδίκη του Σωκράτη, στη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη και στο απαράδεκτο περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο... Χάρηκα πολύ που μας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούμε τις απόψεις μας... Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό που στάθηκε η αφορμή για κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Δυστυχώς ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, ο κομματικός συνδικαλισμός δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για μια πιο ουσιαστική πνευματική ανάπτυξη και καλλιέργεια πέρα από τις παρωπίδες της όποιας κομματικής ιδεολογίας. Πράγμα που οδηγεί μια μεγάλη μερίδα και φίλων μας ακόμη να προσφεύγουν σε απόλυτους χαρακτηρισμούς τύπου “κουμουνιστρια”, “φασίστρια” ή ο,τι άλλο συναφές ταιριάζει σε μια επιφανειακή αντιμετώπιση των αυτονόητων πραγμάτων που δυστυχώς δεν μπορούν να δουν έχοντας μάθει να αναμασούν από το σχολείο ήδη και τα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου την ίδια καραμέλα. Ευτυχώς ή δυστυχώς λείπω καιρό από την Ελλάδα και δε χρειάστηκε ποτέ μου να μπω σε τέτοια πηγαδάκια αλλά η παρουσία τους και η καθιέρωση τους στην πλειοψηφία των φίλων, γνωστών και αγνώστων παιδιών της γενιάς μας με λυπεί.

    Όσο για το Μανώλη και τον κάθε Μανώλη που βγαίνει έξω για τον δικό του λόγο να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί οτι του ανήκει κάνοντας χρήση ενός Συνταγματικά θεμελιωμένου δικαιώματός του, έθεσα κι εγώ το ζήτημα εκεί ακριβώς που εύστοχα το έθεσες και εσύ. Είναι μια φορά ανησυχητικό το γεγονός πως ο μέσος αστυνομικός δεν έχει την κατάλληλη παιδεία να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο που καλώς ή κακώς και ανεξάρτητα από το παρελθόν, το παρόν, ή το μέλλον του - πολιτικό και μη – αποτελεί σύμβολο για αυτή τη χώρα καθώς και πολλοί άλλοι. Αλλά είναι ακόμη ανησυχητικότερο εάν θέσουμε το μεμονωμένο συμβάν σε ένα γενικευμένο πλαίσιο και δούμε πως εν τέλει δεν έχει σημασία εάν ο άνθρωπός αυτός ήταν ο Μανώλης Γλέζος ή ο κύριος Κώστας ή Γιάννης της γειτονιάς μου. Γιατί ο καθ έκαστος αστυνομικός για κάποιο λόγο ένιωσε να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα για να προβεί σε χρήση χημικών από έναν άνθρωπο 90 ετών. Η δυσαναλογία εμφανής και τα συμπεράσματα νομίζω αντικειμενικώς αυτονόητα. Είναι απλά κρίμα γιατί αυτή η χωρά έχει πολύ καλή πρώτη ύλη μέσα στη μάζα που δεν την βρίσκεις αλλού γι αυτό μπορεί και αξίζει καλύτερα εάν πάψει να αφήνει την πελατειακή νοοτροπία του μετρίου να κυριαρχεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή