Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Από που πάνε για την Άνοιξη???

Ζούμε σε μια εποχή που τίποτα δεν πάει καλά... Η χώρα βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, γίνονται περικοπές στα επιδόματα, παγώνουν οι συντάξεις, αυξάνεται ο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα πωλείται στα περίπτερα ροζ dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου...

"Κόσμε μου έρημε και αλύτρωτε"... Που έχεις μπλέξει???

Κυκλοφορώ στο δρόμο και παρατηρώ τους ανθρώπους... Τα κεφάλια χαμηλά κι όταν σηκώνουν το βλέμμα ο φόβος είναι εμφανής. Φόβος για το αύριο ή ακόμα χειρότερα για το σήμερα!!!

Ο Έλληνας πιάστηκε απροετοίμαστος κι αυτό γιατί τον είχαν πείσει ότι θα γλυτώσει!!! Και τώρα τι κάνουμε αδέρφια??? Τώρα που τα μάθαμε όλα με το όνομά τους τί απομένει να κάνουμε?

Ας βγει κάτι από αυτή την ιστορία... Ας μάθουμε να ακούμε κάτω από τις λέξεις... Ο λόγος??? Θα αφήσω την Αρλέτα να σας το πει μέσα από ένα κείμενό της, που το δίχως άλλο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ:


"Ζούμε σε έναν κακομεταφρασμένο κόσμο. Άλλοι κοσμοι, χειρότεροι ίσως, είχαν μια κοινή γλώσσα, κοινά κατανοητούς κώδικες. Σήμερα, ΟΛΑ θέλουν μετάφραση, όλα αυθαίρετα φορούν την ταμπελίτσα που τα βολεύει. Τίποτα σ' αυτή την εποχή της εικόνας δε δείχνει τι είναι, όλα δείχνουν κάτι άλλο. Λέμε ΦΥΓΕ κι εννοούμε ΜΕΙΝΕ. Λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ κι εννοούμε ΆΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. Λέμε ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ κι εννοούμε ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ. Όσο για τους πολιτικούς, η μετάφραση είναι αδύνατη' όσο πιο αδύνατη, τόσο πιο πετυχημένος ο πολιτικός! Η τέχνη είναι από τη φύση της ανοχύρωτη κι έτσι ήταν εύκολο θύμα. Όσο πιο ασαφής, τόσο καλύτερα, λένε οι πορνοβοσκοί της. Άλλο περίπλοκο, άλλο περίτεχνο, άλλο ασαφές, αλλά ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, μιας και μπερδεμένη βολεύει καλύτερα!
Άλλωστε ποιος έχει χρόνο? Time is money, poulaki mou!
Ζούμε σε έναν κακομεταφρασμένο κόσμο..."

1 σχόλιο:

  1. ..και μεσα σ'ολα αυτα εχουν σιγησει η δεν εχουν βημα ν'ακουστουν οι''πνευματικοι ανθρωπο''..πρεπει οσοι ενδιαφερομαστε να τους ανακαλυψουμε.πολυ ωραια τα λεει η αγαπημενη αρλετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή