Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Χειμώνας θα 'ναι...

     Χειμώνας θα 'ναι... Χειμώνας βράδυ... Θα 'χει βρέξει... Θα σε ψάχνω... Κι εσύ θα είσαι στην πλατεία κάτω απ'τον πλάτανο - χίλια κομμάτια πεσμένα στο τσιμέντο...

     Θα σε δω στο ημίφως... Θα είμαι μούσκεμα από τη βροχή κι όλα θα μοιάζουν βγαλμένα από ταινία...

     Θα σε ακουμπήσω στον ώμο... Κι ύστερα θα σε πάρω αγκαλιά... Και θα αφεθείς... Πλήρως...! Το σώμα μου και το σώμα σου ένα...!!!

     Και μέσα σε ένα βράδυ θα *μου μιλήσεις για τη ζωή σου - ατέλειωτο κακό*... Δίχως λέξεις...

      Μέσα σε μια νύχτα θα τα γκρεμίσουμε όλα και θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε μια καινούρια ζωή...

     Και κοντά στο ξημέρωμα θα μπει ο καθένας στο σωστό του ρόλο... Εγώ θα γίνω εσύ...

     Θα ξυπνήσω μέσα στα κλάματα και δίχως ανάσα... Πάλι... ΠΑΛΙ!!! Κι όπως θα στρέψω το βλέμμα μου θα σε δω! Και θα 'ναι απίστευτο γιατί δεν θα έπρεπε να είσαι εδώ... Πριν πέσω για ύπνο τους έκλεισα όλους έξω από το σπίτι... Εδώ και καιρό τους έχω κλείσει όλους έξω... Είμαι σίγουρη!

     Και τότε θα καταλάβω πως... Το όνειρο, το γεννά η ανάγκη... Κι η ανάγκη μου γεννά την παρουσία σου... Γιατί στο όνειρο δεν κάνουν κουμάντο οι άμυνες... Εκεί αφήνεσαι με τη σιγουριά πως όταν ξυπνήσεις δεν θα υπάρχει κανένας μάρτυρας για να πει τι έχει γίνει...

     Κι όταν ξυπνήσεις μπορείς ακόμα να το παίζεις ήρωας... Μπορείς ακόμη να είσαι αυτός που πάντα βοηθά και που δεν έχει ανάγκη κανέναν...! Αυτό δεν θες? Να 'σαι εσύ ο δυνατός σε αυτό το παραμύθι!

     Μα μέσα σου ξέρεις την αλήθεια...!

     Ηρεμώ... Τώρα που αποδέχομαι το γεγονός της ανάγκης μου, μπορώ να χαρώ το ότι είσαι εδώ... Χαμογελάς... Με αυτό το τεράστιο χαμόγελό σου, που κάνει να φαίνεται μέχρι και το στραβό σου το δοντάκι... Και ξημερώνει... Άνοιξη...! Με αυτό το παιδικό σου γέλιο... Να μου θυμίζει... Πως... Σσσσσςςςςςς... ***Η φράση από το ποίημα "Ήρθα μια μέρα", της Μαρίας Πολυδούρη από τη συλλογή "Οι τρίλλιες που σβήνουν"

**Το κείμενο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ραδιοφωνικού Καλειδοσκοπίου που έπαιξε στον αέρα του www.street-radio.gr την Τετάρτη 11/1/2012, με την αφορμή των δυο τραγουδιών (Θρυψαλάκι και Τσιγάρα Βαριά) και την ανάγκη που γέννησε ένα τρίτο τραγούδι που δεν έχει γραφτεί ακόμη... Μάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου